Simply Fresh and Papaya

ECS sachets have also shown their effectiveness in test with Papaya in Spain. Ripened fruit has been used, to see the effect of Simply Fresh products on this sensitive product. Conclusions after 31 days of the trials:

  • ECS sachets extend shelf life of Papaya
  • ECS sachets help to maintain the quality of Papaya
  • ECS sachets help to reduce the problems of fungus

Down below you can see the papayas after 31 days, before and after opening of the fruit. Top: ECS treated fruit, Below: Control, without ECS.

Houdbaarheidstest met Avocado's

Samen met een klant hebben wij een proef gedaan met diverse exotische vruchten zoals Mango, Avocado en Passievruchten. Bij de proef hebben wij, na de transportfase, één sachet toegevoegd aan de doos en de doos voor negen dagen bewaard, Na deze periode konden wij duidelijk waarnemen dat Avocado's met sachet nog veel stevig waren en minder bruine plekken vertonen. De Passievruchten waren harder en veel minder gerimpeld. Ook de Mango's vertoonde dit beeld. 

Wij gaan nu grotere bewaarproeven doen, waarbij de sachets al tijdens het inpakken, bij de producent worden toegevoegd. Wilt u meer weten, neem dan rustig eens contact op en wij maken graag een afspraak om alles uit te leggen. 

 

 

Migratie test

Door Groen Agro Control hebben wij een migratie test uitgevoerd. Het doel van de test was om aan te tonen dat het vrijkomende chloorgas niet in de vrucht gaat zitten. Voor de test hebben wij 5 dagen lang 1 kilo aardbeien aardbeien verpakt in een dichte plasticzak met 1 , 2 of 4 sachets. Na 5 dagen hebben we laten bepalen hoeveel Chloor er in de aarbeien zitten. Uit de test kwam naar voren dat er geen Chloor in de aardbei was gaan zitten ook niet als je meer dan de geadviseerde dosering aan sachtes gebruikt. Wil je hierover meer weten neem dan contact met ons op. 

Fruit Logistica 2015

Van 4 februari tot 6 februari kunt u ons ontmoeten op de Fruit Logistica in Berlijn in de stand van Liquidseal. 

 

  

Nieuwe website

Vandaag is onze website voor 80% gereed!